От х:

Днес в x:

Хотел, построен изцяло от сол

Хотелът отваря врати преди почти 20 години – през 1993 година. Нестандартната идея за него е на местен занаятчия. Той забелязал големия интерес на туристите, търсещи място, където да отседнат. Районът там е много посещаван заради най-голямата солна мина в света.

Така се родила идеята за Солния хотел. Той е разположен в югозападната част на Боливия и разполага с 15 спални, трапезария, хол и бар. Всичко в него е изградено от сол – стените, подът, дори таванът. По време на дъждовния сезон стените се укрепят с нови блокове.

Hotel de Sal предлага уникална гледка. Той се намира на върха на равнина с цвят на мляко, която повече напомня на пързалка, отколкото на земя. Макар хотелът да е изолиран и да се намира на отдалечено място, всяка година хиляди туристи се стичат от всички краища на света, за да го видят.

Интериорът на хотела е доста опростен, но пък носи духа на мястото, което го прави неповторим. Всъщност атмосферата на хотела, както и на района е притегателната сила за туристите. Чар, автентичност и оригиналност.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини